Tételsorok a felnőttképzés hallgatói számára

Hagyományos tételsor szakács csoport

 

1. Tétel

Csontleves daragaluskával

Sárgaborsó főzelék vagdalttal

Piskótatekercs

 

2. Tétel

Lencsepüré leves bacon chipssel

Rozé kacsamell párolt káposztával tört burgonyával

Gyümölcssaláta

 

3. Tétel

Friss saláta vinaigrette öntettel, fokhagymás zsemlekockákkal

Gulyásleves csipetkével

Csokis muffin áfonyaöntettel

 

4. Tétel

Alföldi tarhonyaleves

Csirkemell filé párizsiasan tavaszi körettel és párolt rizzsel

Aranygaluska vanília sodóval

 

5. Tétel

Hagymaleves sajtos krutonnal

Ormánsági töltött dagadó hagymás törtburgonyával

Csalamádé

 

6. Tétel

Zöldségleves vajas galuskával

Sertésszelet hentes módra tarhonyafelfújttal

Citromkrémes piskóta

 

7. Tétel

Kelvirág krémleves pirított zsemlekockákkal

Brassói aprópecsenye

Rákóczi túrós lepény

 

8. Tétel

Tárkonyos csirkeragu leves

Fokhagymás mini lángos

Túrókrémmel töltött alma sütve borsodóval

 

9. Tétel

Tejszínes zalai csirkehús leves

Füstölt sajttal és tarjával töltött rántott sertésszelet burgonyapürével

Tepertős pogácsa

 

10. Tétel

Magyaros gombaleves galuskával

Csülök Pékné módra

Csokis pohárkrém

 

11. Tétel

Hideg almaleves

Sertésflekken hagymás tört burgonyával

Linzer

 

12. Tétel

Sajtfelfújt metélőhagyma mártással

Harcsafilé Molnárné módra Anna burgonyával

Gundel palacsinta

 

13. Tétel

Kapros túrókrémmel töltött sajttekercsek saláta halmon

Palóc leves

Mákos guba

 

 
 
 

Nemzetközi tételsor.  szakács csoport

 

1. Gomba felfújt

Mézes pulykamellcsíkok, basmati rizzsel

Tiramisu kehelyben

 

2. Roston gomolyasteak pirított zöldségekkel

Sous-wide bélszínérmék rozmaringos tökpürével és burgonyachipsszel

Vaníliás tejbegríz pirított mákkal és meggyel

 

3. Fokhagyma krémleves pirított zsemlekockákkal

Burgonyás cannelloni zsályás vajjal és marványsajttal

Vaníliás panna cotta karamellizált narancsöntettel

 

4. Zöldséges risotto parmezánnal

Konfitált kacsamáj rosémártással és rozmaringos burgonyával

Gyümölcsös joghurt ”terrine”

 

5. Mediterrán halleves

Paella a tenger gyümölcseivel

Osztrák császármorzsa

 

6. Árpagyöngyleves

Egészben sült tarja sárgarépával és angol zellerrel tűzdelve, gombás knődel-lel

Almás rétes

 

7. Gratinírozott Szent Jakab kagyló

Posírozott haltekercs lime mártással és szarvasgombás hercegnő burgonyával

Vanília fagylalt

 

8. Konyakos erőleves fás galuskával

Fokhagymás libamájszeletek toaston tálalva

Paradicsomos gnocchi

 

9. Cékla erőleves tejfölmousse-szal

Fűszeres rizses csirke

Datolyás- sütőtökös gombóc

 

10. Gaspacho

Szezámos koktélrák illatos rizzsel és sült citrommal

Tolófánk

 

11. Zöldség erőleves köles gombóccal

Hátszíncsíkok „Sztroganoff” módra burgonyakrokettel

Francia palacsinta

 

12. Mandulás rántott Camembert, áfonya öntettel és főtt rizzsel

Francia borjúragu hordó burgonyával

Creme brule