Tételsorok a felnőttképzés hallgatói számára
Hagyományos tételsor szakács csoport
1. Tétel
Csontleves daragaluskával
Sárgaborsó főzelék vagdalttal
Piskótatekercs
2. Tétel
Lencsepüré leves bacon chipssel
Rozé kacsamell párolt káposztával tört burgonyával
Gyümölcssaláta
3. Tétel
Friss saláta vinaigrette öntettel, fokhagymás zsemlekockákkal
Gulyásleves csipetkével
Csokis muffin áfonyaöntettel
4. Tétel
Alföldi tarhonyaleves
Csirkemell filé párizsiasan tavaszi körettel és párolt rizzsel
Aranygaluska vanília sodóval
5. Tétel
Hagymaleves sajtos krutonnal
Ormánsági töltött dagadó hagymás törtburgonyával
Csalamádé
6. Tétel
Zöldségleves vajas galuskával
Sertésszelet hentes módra tarhonyafelfújttal
Citromkrémes piskóta
7. Tétel
Kelvirág krémleves pirított zsemlekockákkal
Brassói aprópecsenye
Rákóczi túrós lepény
8. Tétel
Tárkonyos csirkeragu leves
Fokhagymás mini lángos
Túrókrémmel töltött alma sütve borsodóval
9. Tétel
Tejszínes zalai csirkehús leves
Füstölt sajttal és tarjával töltött rántott sertésszelet burgonyapürével
Tepertős pogácsa
10. Tétel
Magyaros gombaleves galuskával
Csülök Pékné módra
Csokis pohárkrém
11. Tétel
Hideg almaleves
Sertésflekken hagymás tört burgonyával
Linzer
12. Tétel
Sajtfelfújt metélőhagyma mártással
Harcsafilé Molnárné módra Anna burgonyával
Gundel palacsinta
13. Tétel
Kapros túrókrémmel töltött sajttekercsek saláta halmon
Palóc leves
Mákos guba
Nemzetközi tételsor. szakács csoport
1. Gomba felfújt
Mézes pulykamellcsíkok, basmati rizzsel
Tiramisu kehelyben
2. Roston gomolyasteak pirított zöldségekkel
Sous-wide bélszínérmék rozmaringos tökpürével és burgonyachipsszel
Vaníliás tejbegríz pirított mákkal és meggyel
3. Fokhagyma krémleves pirított zsemlekockákkal
Burgonyás cannelloni zsályás vajjal és marványsajttal
Vaníliás panna cotta karamellizált narancsöntettel
4. Zöldséges risotto parmezánnal
Konfitált kacsamáj rosémártással és rozmaringos burgonyával
Gyümölcsös joghurt ”terrine”
5. Mediterrán halleves
Paella a tenger gyümölcseivel
Osztrák császármorzsa
6. Árpagyöngyleves
Egészben sült tarja sárgarépával és angol zellerrel tűzdelve, gombás knődel-lel
Almás rétes
7. Gratinírozott Szent Jakab kagyló
Posírozott haltekercs lime mártással és szarvasgombás hercegnő burgonyával
Vanília fagylalt
8. Konyakos erőleves fás galuskával
Fokhagymás libamájszeletek toaston tálalva
Paradicsomos gnocchi
9. Cékla erőleves tejfölmousse-szal
Fűszeres rizses csirke
Datolyás- sütőtökös gombóc
10. Gaspacho
Szezámos koktélrák illatos rizzsel és sült citrommal
Tolófánk
11. Zöldség erőleves köles gombóccal
Hátszíncsíkok „Sztroganoff” módra burgonyakrokettel
Francia palacsinta
12. Mandulás rántott Camembert, áfonya öntettel és főtt rizzsel
Francia borjúragu hordó burgonyával
Creme brule